loading...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Καπνούς» βγάζουν ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος για τη Δούρου.

«Καπνούς»  βγάζουν το ΠΑΣΟΚ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος,  για την υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής) Ρένα Δούρου, για την κριτική που άσκησε στην ελληνική κυβέρνηση και στο ΥΠΕΞ ότι αδιαφορούν  για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία. 
Η κ. Δούρου είχε αναφέρει σε δήλωσή της: «Στο στόχαστρο της άκρως επικίνδυνης νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας, ‘Δεξιός Τομέας’, που καλεί τα μέλη της να πάρουν τα όπλα και να κατέβουν στους δρόμους, βρίσκονται οι Έλληνες ομογενείς. Μάλιστα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάντρα Προτσένκο, κατήγγειλε ξυλοδαρμούς ομογενών και κλίμα εκφοβισμού. Ωστόσο αυτές οι  εξελίξεις δεν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Βενιζέλος, δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο θέμα αυτό.
Είναι προφανές ότι οι 150 χιλιάδες ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών. Εξ ου και η αφωνία του κ. Βενιζέλου»

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει, απαντώντας στους συγκεκριμένους ισχυρισμούς:
«Και μόνο το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έκανε σήμερα δήλωση για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επιτιθέμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τη νέα της ιδιότητα, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λέει όλα. Ακολούθησαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Χρυσή Αυγή.
Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.
Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις».
Ανακοίνωση με την οποία ασκεί δριμύτατη κριτική στη Ρ. Δούρου εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ισχυρίζεται επίσης:    
«Δεν φτάνουν τα συνεχή προβλήματα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας μας, τώρα προσπαθεί να τα εξάγει και στην ομογένεια.
Η κα. Δούρου, με αδιανόητη ανευθυνότητα, επιτίθεται στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κατηγορώντας τον ότι αδιαφορεί για τους ομογενείς στην Ουκρανία που «βρίσκονται στο στόχαστρο των ναζί». Και φυσικά, στο πλαίσιο του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου,συμπλέουν μαζί της οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!
Η ίδια όμως η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας έδωσε αποστομωτική απάντηση στην σκόπιμη κινδυνολογία της κα Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως είναι σε συνεχή επαφή από την αρχή της κρίσης με τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές στην Ουκρανία και  πως οποιαδήποτε αναφορά για επιθέσεις σε βάρος του ελληνισμού είναι «κακόβουλη», «ανυπόστατη» και «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι η κρίση στην Ουκρανία όπως και κάθε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρονται για μικροκομματικά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης και ότι πρέπει να υπάρχει ενιαίο εθνικό μέτωπο. Διαφορετικά, απλώς αποδεικνύουν πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι. 
Τελικά, η κα. Δούρου φαίνεται πως δεν μπορεί να επιδείξει σοβαρότητα σε κανένα ρόλο. Μετά τις κορυφαίες γκάφες της ως υποψήφια περιφερειάρχης αποσύρθηκε επανερχόμενη στο ρόλο της υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει από εκεί τις αστοχίες της». 
Πηγή: http://www.star.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...