loading...

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ο Άδωνις δεν αφήνει 5χρονο καρκινοπαθή να πάει στη Ν. Υόρκη για θεραπεία.

Η αναλγησία και ο κυνισμός του Άδωνη Γεωργιάδη, δεν αποτελούν είδηση. Δεν έχει περάσει άλλωστε ένας μήνας από τότε που ο υπουργός Υγείας έλεγε σε συνέντευξή του στην Washington Post, ότι ο καρκίνος δεν θεωρείται επείγουσα ασθένεια, παρά μόνον αν ο ασθενής βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Εκείνο όμως που σίγουρα αποτελεί είδηση, είναι το γεγονός ότι το υπουργείο του, αποφάσισε να μην καλύψει μέρος των χρημάτων για τη νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη Γεωργοτά από την Κέρκυρα, ο οποίος πάσχει από νευροβλάστωμα (μια επιθετική μορφή καρκίνου), στη Νέα Υόρκη, με το πρόσχημα ότι η θεραπεία που προτάθηκε βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Τι κι αν, όπως γράφει στο facebook, ο πατέρας του Παναγιώτη, αυτή ήταν η μόνη ελπίδα για να επιζήσει το παιδί του; Τι κι αν η θεραπεία αυτή, την οποία προτείνει το Memorial Hospital, το κατά γενική ομολογία καλύτερο νοσοκομείο στον κόσμο σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, δίνει εξαιρετικά υψηλές πιθανότητες επιβίωσης της τάξεως του 70%; Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκρινε ότι είναι καλύτερα να παραμείνει ο πεντάχρονος στην Ελλάδα, όπου οι πιθανότητες για να ζήσει είναι μηδαμινές, σύμφωνα με την οικογένειά του, παρά να πληρώσουμε για την πειραματική θεραπεία.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το ertopen.gr, το κόστος περίθαλψης, ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ και προφανώς είναι δυσβάσταχτο για την οικογένεια του, ενώ για την υπόθεση του Παναγιώτη, έχει κινητοποιηθεί ολόκληρη η Κέρκυρα. Για τη συγκέντρωση του ποσού μάλιστα είχε διοργανωθεί και τηλεμαραθώνιος.

Διαβάστε τι έγραψε ο πατέρας του Παναγιώτη

«Με λύπη θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι το υπουργείο Υγείας (υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και Σταμούλης Στέφανος) μετά από δυο μήνες υποσχέσεων και κοροϊδίας, ότι το υπουργείο θα καλύψει μέρος τον χρημάτων της νοσηλείας του Παναγιώτη στη Νέα Υόρκη, λάβαμε αρνητική απάντηση διότι η θεραπεία αυτή είναι πειραματική.

Δίνοντας εμείς στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα έστω και αν είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο για τη ζωή του Παναγιώτη (0% πιθανότητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά 70% στην Αμερική) η απάντηση ήταν πάλι αρνητική.

Δυστυχώς τα πράγματα για τον Παναγιώτη δεν είναι όπως τα θέλαμε (στην Αθήνα δεν μπόρεσαν ούτε να καταστείλουν τη νόσο αλλά το αντίθετο) όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγαλύτερο και ότι ο Παναγιώτης πρέπει να κάνει θεραπείες ξεχωριστά από αυτές για τις οποίες ήρθαμε ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος (125.000 δολάρια μέχρι τώρα επιπλέον από τα 265.000 δολάρια που ήταν στην αρχή).

Θέλω με αυτό να πω ότι το υπουργείο Υγείας δίνει στον Παναγιώτη τη χαριστική βολή για την ζωή του.

Ο Παναγιώτης όμως δίνει τη μεγαλύτερη μάχη με συμπαραστάτες όλους εσάς και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν βγαίνει από τα χείλη αλλά μέσα από την ΚΑΡΔΙΑ μας.

Όσο για τους παραπάνω του υπουργείου, τους αφήνω στην κρίση σας.

Τελικά ποια πατρίδα και ποια Ελλάδα θέλουμε για τα παιδιά μας;

Ευχαριστώ».
Πηγή:http://www.koutipandoras.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...