loading...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Γ.Μπουτάρης: Οι Θεσσαλονικείς είναι κομπλεξικοί απέναντι στην Αθήνα- Δεν εγκρίνω τις παρελάσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε για μία ακόμη φορά σε πρωινή εκπομπή του ΜEGA ότι οι Θεσσαλονικείς είναι κομπλεξικοί απέναντι στην Αθήνα.
 «Φοβάμαι γι’ αυτά που λέω, αλλά δεν μπορώ να μην πω την αλήθεια. Είμαστε κομπλεξικοί απέναντι στην Αθήνα. Είμαστε χωριάτες στη συμπεριφορά. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον χωριάτη αλλά τον άνθρωπο που παριστάνει τον αστό», επεσήμανε. Και πρόσθεσε: «Μπορεί να χάσω ψήφους, αλλά είναι η αλήθεια»....
Αναφέρθηκε στο θέμα της καθαριότητας της συμπρωτεύουσας, λέγοντας: «Όσους σκουπιδιάρηδες αν κατεβάσουμε στο δρόμο, δεν θα γίνει τίποτα αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά του πολίτη», προσθέτοντας: «Στην καθαριότητα ξεκινήσαμε από 0 ανακύκλωση και έχουμε παραπάνω από 1.500 κάδους ανακύκλωσης. Έχουμε ήδη αρχίσει να παραλαμβάνουμε τα καινούργια απορριμματοφόρα».
Μίλησε όμως και για τον αντίπαλό του στη μάχη για το δήμο. Για το Σταύρο Καλαφάτη είπε: «Είναι ανόρεκτος, δε θέλει να γίνει δήμαρχος», σχολιάζοντας μάλιστα τις κατηγορίες του ότι είναι «δήμαρχος της ατάκας». «Πώς ξαφνικά έγινα δήμαρχος της ατάκας; Πότε ασχολήθηκε με την πόλη ο Σταύρος για να τα πει αυτά;», διερωτήθηκε.
Απάντησε όμως και σε εκείνους που διέρρεαν ότι έχει συμφωνία για να υποστηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Δε συμβαίνει τίποτα. Με τον Τζιτζικώστα έχουμε καλή σχέση. Είναι ανιψιός μου και τον έχω μεγαλώσει». «Ο Τζιτζικώστας πιστεύει στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι κομματόσκυλο», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στον Γιάννη Ιωαννίδη, υποστήριξε ότι «κατέβηκε υποψήφιος με εντολή Σαμαρά. Είναι πιστοί κομματικοί οπαδοί».
Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε πάντως ότι μετέχει τυπικά στις παρελάσεις. «Πάω στις παρελάσεις διότι είμαι δήμαρχος. Τις παρελάσεις δεν τις εγκρίνω.
Οι παρελάσεις δεν γίνονται για να τις βλέπουν οι επίσημοι αλλά για να τις βλέπει ο κόσμος», είπε. Και πρόσθεσε: «Να γιορτάζουμε τις εθνικές γιορτές με σύγχρονο τρόπο. Δεν είναι θέαμα η φούστα που είναι σαν ζώνη».
networkedblogs.com

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...