loading...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νυχτερινή τροπολογία αλλάζει το μέτρο στις δημοτικές εκλογές.

Αναστάτωση προκαλεί στην αυτοδιοίκηση και σε μεγάλους δήμους, όπως είναι το Ηράκλειο, τροπολογία που έφερε, τη νύχτα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, για την αλλαγή του άρθρου 25 του Καλλικράτη, σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των δημοτικών ενοτήτων των δήμων. Σύμφωνα με την τροπολογία, στο εξής δε θα χρειάζεται να καταρτίζεται χωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ενότητα, καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο
για όλες τις ενότητες και όλοι οι υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίζονται από όλους, ασχέτως τόπου διαμονής εντός του δήμου.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει ανατροπή στους δήμους και τις ισορροπίες με δεδομένο ότι συγκεκριμένοι υποψήφιοι με μεγάλη διεισδυτικότητα στο εκλογικό σώμα θα συγκεντρώνουν ψήφους από μία ευρεία δεξαμενή που δε θα περιορίζεται στον τόπο καταγωγής και δραστηριοποίησής τους.
Ως εκ τούτου θα επέλθει μεγάλη ανατροπή στις εκλογικές ισορροπίες και οι επικεφαλής συνδυασμών θα κληθούν, με διαφορετικά πια κριτήρια, να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους και να επιλέξουν τους υποψηφίους τους.
Πηγή:http://www.fornews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...