loading...

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ολυμπιακές εγκαταστάσεις: Ρήμαξαν τoν λαό να τα φτιάξουν και τώρα ρημάζουν

Περισσότερα από 577 εκατ. ευρώ κόστισε η κατασκευή των ολυμπιακών συγκροτημάτων που έχουν μεταβιβαστεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων.
Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Υποδομών σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα, για τις δαπάνες των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, το έργο «Κατασκευή Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας - Κανό Καγιάκ (Σχοινιάς)» είχε προϋπολογισμό οριστικής μελέτης 64,1 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ο εργολάβος το ανέλαβε με έκπτωση 28% (53 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ), ενώ είχε τελικό κόστος 67,9 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Παράλληλα, για τα Ολυμπιακά έργα του Ελληνικού, το οποίο μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, η κατάσταση, σύμφωνα με την διεύθυνση κτιριακών έργων του υπουργείου Υποδομών, έχει ως εξής:

Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστοπλοϊας στον Άγιο Κοσμά κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, με συνολικό κόστος 116,2 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη είχε προϋπολογισμό μελέτης 19,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση με τον ανάδοχο ήταν 12,4 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και το τελικό κόστος ανήλθε σε 18 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Η δεύτερη φάση δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 86 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση με τον ανάδοχο ανήλθε σε 79 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και το τελικό κόστος έφτασε τα 98,2 εκατ. ευρώ.

Το Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού επίσης κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, με κόστος 192,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο «Κατασκευή Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Baseball, Softball, Hockey και των έργων υποδομής και ανάπλασης στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού» δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 88 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση με τον εργολάβο υπεγράφη έναντι 96 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και το τελικό κόστος έκλεισε με 102,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Παράλληλα, το έργο «Κατασκευή Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλαθοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Ξιφασκίας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού» δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 63 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη έναντι 57 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), όμως το κόστος ανήλθε τελικά σε 90 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, το Ολυμπιακό Κέντρο Κανό - Σλάλομ δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση υπεγράφη με εργολαβικό τίμημα 22,9 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), όμως το τελικό κόστος έκλεισε με 34,4 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με παλαιότερες απαντήσεις των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού στη Βουλή, η κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου στοίχισε 60,4 εκατ. ευρώ, ενώ η δημιουργία του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκόπουλου περί τα 106 εκατ. ευρώ.
Πηγή:http://www.briefingnews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...