loading...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αντιδράσεις στην υπουργοποίηση Μ.Βορίδη από τις εβραϊκές κοινότητες!

Μετά το βέτο στις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές, και την απαίτηση να διωχθεί η Χρυσή Αυγή είχαμε νέα παρέμβαση από εβραϊκές κοινότητες αυτή τη φορά για την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη.
 
Την δυσαρέσκειά τους εκφράζουν τα ΜΜΕ στο Ισραήλ για την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη, κατηγορώντας τον ως αντισημίτη. Μάλιστα ο διορισμός του στη θέση του υπουργού Υγείας επικρίθηκε έντονα και από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα: «Κανείς Εβραίος δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την υπουργοποίηση ενός ανθρώπου που, μέχρι πριν από δύο χρόνια, ήταν ηγετικό μέλος του ακροδεξιού και αντισημιτικού κόμματος ΛΑΟΣ», αναφέρει ο Βίκτωρ Ελιεζέρ, Γ. Γ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.
 
Ο Βορίδης «εξέφρασε την αντίθεσή του στους αρνητές του Ολοκαυτώματος και δεσμεύτηκε να "βάλει τέλος" στην αντισημιτική, ρατσιστική προκατάληψη, η οποία είναι κατάφωρη παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Ο κ.Ελιεζέρ θεωρεί ότι «είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε όμως στον ιστοχώρο πως η Εβραϊκή κοινότητα θα ήθελε να δει εκείνον, όπως και τα άλλα, πρώην μέλη του ΛΑΟΣ, να απαρνούνται εντελώς τις παλιές τους θέσεις.
 
Μάλιστα οι εφημερίδες του Ισραήλ τονίζουν την σχέση του με τον Γάλλο Jean-Marie Le Pen τον οποίο θεωρεί τον ως μέντορα και φίλο του. Και συνεχίζεται η κριτική στο πρόσωπο του «Ο 49χρονος πολιτικός στις εθνικές εκλογές του 2000 συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό Κωνσταντίνο Πλεύρη, που αργότερα έγραψε το 1400 σελίδων βιβλίο "Εβραίοι, Όλη η Αλήθεια", στο οποίο παρακινούσε του Έλληνες να σκοτώσουν Εβραίους"».
 
Αυτές οι παρεμβάσεις δημιουργούν την εικόνα ότι δεν υπάρχει η ελευθερία πολιτικών επιλογών στη χώρα, και καλό θα έιναι να είναι πιο διακριτικές.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...