loading...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ποιοι βολέυουν παιδιά και συζύγους στην Ευρωβουλή

Με την ανεργία να «χτυπά κόκκινο» στην Ελλάδα των μνημονίων και τον ένα μετά τον άλλο εκατοντάδες πτυχιούχους να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό ή να αναγκάζονται να κάνουν δουλειές του «ποδαριού» για να τα βγάλουν πέρα, το κομματικό κράτος καλά… κρατεί!
Τα παραδείγματα πολλά και αποτελούν πρόκληση για έναν λαό που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται «σκληρά» από τα αλλεπάλληλα μνημόνια που έφεραν κατακόρυση αύξηση σε φόρους, καράτσια και παράλληλα «τεράστιο τσεκούρωμα» σε μισθούς και συντάξεις.
Την ίδια ακριβώς στιγμή ευρωβουλευτές και συνδικαλιστές από Χρυσή Αυγή έως Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου.
Εκτός από τον μισθό των 15,000 ευρώ, κάθε ευρωβουλευτής μοιράζεται άλλα 21,000 ευρώ τον μήνα με συζύγους, φίλους και συγγενείς.
Όχι 3 αλλά 33 «δικά μας παιδιά» έγιναν σύμβουλοι στην Εθνική
Τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται στην κρίση και το 60% των νέων είναι άνεργοι, τα «διακομματικά», ρουσφέτια στα παιδιά των εργατοπατέρων συνεχίζονται. Ανίψια, βαφτιστήρια και ξαδέρφια υπουργών στην λίστα.
Οι αναταράξεις που προκάλεσε η αποκάλυψη των προσλήψεων «από το παράθυρο» παιδιών των αρχισυνδικαλιστών του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) δεν άγγιξαν μόνο τους συνδικαλιστές των τραπεζών, αλλά επεκτάθηκαν και σε κάθε συνδικαλιστικό χώρο ανά το πανελλήνιο.
Τα 20 από τα 33 άτομα του προνομιακού πακέτου προσλήψεων είναι ανίψια, βαφτιστήρια και ξαδέρφια στελεχών της κυβέρνησης, με σύμβαση αορίστου χρόνου ύψους 800 ευρώ και διαβεβαιώσεις για εξέλιξη και αύξηση.

Σύμφωνα με το «Πρωτο Θέμα» η ενέργεια των εργατοπατέρων θεωρήθηκε πρωτοφανής, καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχε καταγραφεί στα χρονικά ανάλογο υπερκομματικό ρουσφέτι.
Τα παιδιά αρχισυνδικαλιστών προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό.
Πρόκειται για παιδιά όπως του προέδρου του Συλλόγου Γιώργου Γιαννακόπουλου, επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) , του γενικού γραμματέα Ευθύμιου Κατσίκα (ΔΑΚΕ) , ο οποίος συμμετέχει και στο Δ.Σ. της ΕΤΕ, του ταμία Αλέξανδρου Πολίτη (από την παράταξη ΔΑΣ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) και του αναπληρωτή ταμία Γιώργου Δαμίγου (ΔΗΣΥΕ).
Παρεμβάλλονται 30 κωδικοί!
Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού διέψευσε την πρόσληψη πακέτο 33 ατόμων υποστηρίζοντας ότι, εκτός από τα παιδιά των συνδικαλιστών, διορίστηκαν και το πολύ 3-4 άτομα ακόμη.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστές αριστερών παρατάξεων  που έχουν πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, ανάμεσα στον κωδικό πρόσληψης του παιδιού του κ. Πολίτη παρεμβάλλονται άλλοι 30 κωδικοί.
Τα 20 από τα 30 άτομα του προνομιακού πακέτου, όπως πληροφορούμαστε, είναι ανίψια, βαφτιστήρα και ξαδέρφια στελεχών της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται για ρουσφέτια κατηγορίας ΑΑ, καθώς προσλήφθηκαν ως ειδικοί συνεργάτες με σύμβαση αορίστου χρόνου και σύμβαση περίπου 810 ευρώ καθαρά, ωστόσο έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι η καριέρα του μέλλοντος θα εξελιχθεί, με υψηλότερες απολαβές.
Σήμερα εργάζονται στην ΕΤΕ 430 ειδικοί συνεργάτες δύο και τριών ταχυτήτων, από νέους με μισθό 800 ευρώ ως υψηλόμισθους που αμείβονται με 8,000 ευρώ μηνιαίως. Όπως σχολιάζουν συνδικαλιστές, αν το ρουσφέτι αφορούσε παιδιά υπουργών, η διοίκηση θα τα διόριζε σε κάποια θέση ειδικού συμβούλου με υψηλότερες απολαβές.
Την ακύρωση των προσλήψεων για παιδιά συνδικαλιστών θα ζητήσει με ερώτηση στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που ετοιμάζεται να καταθέσει για το θέμα ομάδα βουλευτών που στη Βουλή, θα ζητήσει την ακύρωση των προσλήψεων των παιδιών των συνδικαλιστών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όποιον συνδικαλιστή εμπλέκετε και προσωπικά σε τέτοιες διευθετήσεις  να παραιτηθεί άμεσα από κάθε συνδικαλιστική ιδιότητα, ως ελάχιστη προσφορά στην ηθική αποκατάσταση του συνδικαλισμού.
Τα κόλπα της διαφθοράς
Εκτός από το μισθό των 15,000 ευρώ, κάθε ευρωβουλευτής μοιράζεται άλλα 21,000 ευρώ το μήνα με συζύγους, φίλους και συγγενείς.
Χωρίς ίσως να γνωρίζουν, αν και θα πρέπει γενικά να είναι  υποψιασμένοι , οι Έλληνες ψηφοφόροι στις 25 του περασμένου Μάη  έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και… στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών.
Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την επιλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.
Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι και ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους…
Ο μοναδικός ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, είχε φροντίσει από καιρό να αποκαταστήσει τον γιο του στο γραφείο της ομάδας, στην οποία  εντάχθηκε όταν εκλέχτηκε.
Είναι ενδεικτικό ότι το ευρωκοινοβούλιο έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να θεσπίσει κανόνες διαφάνειας, ώστε να μη διακυβεύεται το κύρος του από φαύλες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, έχει απαγορεύσει στους ευρωβουλευτές να προσλαμβάνουν ως συνεργάτες συγγενείς πρώτου βαθμού (γονείς και παιδιά). Κι όμως, ακόμη και σ’ αυτό  το «εμπόδιο» το ελληνικό δαιμόνιο βρήκε τη λύση., αφού οι δύο Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές δεν προσέλαβαν ευθέως τις κόρες τους, αλλά το έκαναν στο πλαίσιο μιας ιδιόμορφης ανταλλαγής: ο καθένας πήρε τον άνθρωπο του άλλου και έτσι ξέφυγαν από τη θεσμική απαγόρευση.
Ως απάντηση για τις επιλογές τους, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικαλούνται την ανάγκη να έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, όμως φαίνεται ότι εδώ ισχύει και η αξέχαστη ρήση: «Είναι πολλά τα λεφτά». Ακόμη και μετά  τις μειώσεις και τις δικλίδες διαφάνειας και ελέγχου, ο κάθε ευρωβουλευτής πέραν του μισθού και των προνομίων που απολαμβάνει προσωπικά (συνολικά περί τις 15,000 ευρώ!), έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί για την πληρωμή συνεργατών του 21,000 ευρώ τον μήνα!  Με την «κατάλληλη δηλαδή διαχείριση και κατανομή των θέσεων, μπορεί το οικογενειακό εισόδημα να ξεπεράσει και τις 20,000 ευρώ μηνιαίως – ποσό διόλου άσχημο, όχι μόνο για να αντιμετωπίσει κανείς την παρούσα οικονομική κρίση, αλλά και κάνα δύο – τρεις μελλοντικές…
Στην Αθήνα 
Επιτελικό ρόλο στο γραφείο της έχει δώσει η ευρωβουλευτής της Ελιάς κυρία Εύα Καΐλή στην αδελφή της Μανταλένα, την οποία είχε δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της δεκάχρονης πολιτικής της καριέρας. «Η Μανταλένα έχει εξαιρετικές ευκαιρίες μακριά από την πολιτική. Όταν, όμως, μπλέκεις με όλα αυτά, η αδελφή σου είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμπιστεύεσαι. Η Μανταλένα ανέλαβε το γραφείο μου από τότε που πρωτοασχολήθηκα  με την πολιτική, ενώ ακόμη και όταν έμεινα εκτός, εκείνη έκανε πάντα την πολιτική διαχείριση. Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτιδά μου στο Ευρωκοινοβούλιο», παραδέχεται η κυρία Καιλή στο «ΘΕΜΑ», τονίζοντας ότι εμπιστεύεται την αδελφή της όχι μόνο λόγω συγγένειας, αλλά και για τα προσόντα της. Η Μανταλένα Καιλή έχει σπουδάσει δικηγόρος, πήρε μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο στο Λονδίνο, έκανε την πρακτική της στη Δικηγορική Εταιρεία Norton Rose όπου εργάστηκε μικρό διάστημα, την περίοδο 2012 – 2013 ληταν μάνατζερ στα Village Cinemas στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Μαρία Σπυράκη: Επιλογή συνεργατών βάσει προσόντων 
Από την πλευρά της η κυρία Μαρία Σπυράκη της Ν.Δ. δεν κατέφυγε σε οποιονδήποτε συγγενικό κύκλο και προτίμησε να προσλάβει στο γραφείο της δυο νεαρά στελέχη, γιους παλαιών κομματικών στελεχών. Τον κ. Γιώργο Μολυβιάτη, γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, και τον κ. Μάκη Ζαγορίτη, γιο του παλιού γραμματέα της Ν.Δ. «επιλέγω τους συνεργάτες μου με βάση τα προσόντα, την εμπειρία και την αξιοσύνη τους», έγραψε στο Facebook η κυρία Σπυράκη, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Ζαγορίτης μιλά τρεις ξένες γλώσσες και έχει δύο μεταπτυχιακά.
Και έξτρα διχίλιαρα
Για τους συνεργάτες που διορίζονται στο γραφείο των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες ισχύει και το εξής: στις περιπτώσεις που βρεθούν σε αποστολή εκτός Βρυξελλών, για δράσης του ευρωβουλευτή, λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, πλέον του μισθού τους, 100 ευρώ! Μπορεί δηλαδή ένας συνεργάτης ευρωβουλευτή να βρίσκεται δέκα ημέρες στις Βρυξέλλες και τις άλλες είκοσι στην Ελλάδα κι έτσι θα πληρωθεί τον μισθό του και επιπλέον 2,000 ευρώ!
Πηγή:http://www.kontranews.gr/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...