loading...

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Πούτιν απαντάει με πυρηνικά στην δύση.

Ρωσικά αντιμέτρα σε δύση και ΗΠΑ με το σχέδιο κατασκευής 20 πυρηνικών εργοστασίων στο Ιράν!
Προς το παρόν το Ιράν θα ξεκινήσει την κατασκευή 2 νέων σταθμών πυρηνικής με ρωσική βοήθεια

Το Ιράν σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών σταθμών, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο τέλος του τρέχοντος ιρανικού ημερολογιακού έτους (21 Μαρτίου).

Ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού ατομικής ενέργειας Behrouz Kamalvandi δήλωσε ότι , οι τελικές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, γράφει ιρανική ιστοσελίδα στις 15 Σεπτεμβρίου.
«Οι δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατά πάσα πιθανότητα θα κατασκευαστούν κοντά στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ», δήλωσε ο ίδιος , προσθέτοντας ότι, οι δύο μονάδες θα έχουν την ικανότητα να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια 1.000 μεγαβάτ.
«Το σχέδιο κατασκευής θα ολοκληρωθεί σε πέντε έως επτά έτη», κατέληξε ο Kamalvand.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου 2014,ότι «έχουμε πληροφορηθεί ότι το Ιράν σχεδιάζει να κατασκευάσει 20 νέα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας».!!
Ο επικεφαλής του οργανισμού ατομικής ενέργειας του Ιράν (AEOI), Ali Akbar Salehi, δήλωσε τον Ιούνιο ότι το Ιράν έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή δύο πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.
Η Τεχεράνη όμως φέρεται να διαπραγματεύεται με την Μόσχα την κατασκευή των τουλάχιστον οκτώ πυρηνικών αντιδραστήρων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, στις 25 Μαΐου 2014, έγινε γνωστό από έναν ανώνυμο αξιωματούχο, ότι το Ιράν και η Ρωσία έχουν ήδη συμφωνήσει «επί της αρχής» για την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων.
Ο Salehi, δήλωσε στις 13 Απριλίου ότι, η χώρα του έχει συμβόλαιο με τη Ρωσία, το οποίο υποχρεώνει την Μόσχα για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.
«Σε δύο χρόνια από τώρα θα ξεκινήσει η λειτουργία και του τρίτου εργοστασίου», εξήγησε ο επικεφαλής της ατομικής ενέργειας του Ιράν , προσθέτοντας ότι η χώρα θα συνεχίσει την κατασκευή νέων εργοστασίων κάθε δύο χρόνια.
«Πριν από την ισλαμική επανάσταση [το 1979], οι Αμερικανοί είπαν ότι το Ιράν θα πρέπει να παράγει ετησίως 20.000 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας. Τώρα θέλουμε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός», κατέληξε ο ιρανός αξιωματούχος .
Η Ρωσία είχε παγώσει πολλά σχέδια όπως την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στο Ιράν, λόγω της πίεσης που είχε δεχθεί από τις ΗΠΑ. Κάτω από το τραπέζι το Κρεμλίνο είχε πάρει τα σχετικά ανταλλάγματα .Τώρα όμως λόγω και της στάσης των ΗΠΑ και της ΕΕ, με τις συνεχείς κυρώσεις, η Μόσχα επίσημα και ανεπίσημα έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενεργοποίηση πλήθος οικονομικών σχεδίων με χώρες σαν το Ιράν ως αντίμετρο στην δύση.
Πηγή:http://www.oneminute.gr/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...