loading...

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κριμαία: Κυνήγι των Τατάρων από τη Ρωσία σε πλήρη εξέλιξη.

Ένα νέο παιχνίδι έχει ξεκινήσει στην Κριμαία, εδώ και μερικές εβδομάδες, το κυνήγι των Τατάρων. Φαίνεται πως οι νέες ρωσικές αρχές της Κριμαίας είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, σε χλωρό κλαρί την ταταρική μειονότητα της περιοχής, η οποία, πιθανώς, πληρώνει τα σφάλματα της μαμάς Τουρκίας σε άλλες, θερμότερες, γωνιές του πλανήτη.
Έτσι οι Τάταροι εκδιώχθηκαν και από το νέο κτίριο όπου είχαν εγκαταστήσει το «τοπικό κοινοβούλιό» τους και πάλι με δικαστική απόφαση, λόγω παραβίασης του συμβολαίου ενοικίασης του κτιρίου! Υπενθυμίζεται, ότι οι ρωσικές αρχές είχαν κλείσει το λεγόμενο «τοπικό ταταρικό κοινοβούλιο», που λειτουργούσε από το 1991, στη Συμφερούπολη, καθώς και τηδημόσια ταταρική βιβλιοθήκη.
Παράλληλα, οι Ρώσοι έπαψαν να αναγνωρίζουν ταταρικές οργανώσεις και συλλόγους, με διάφορες, κάθε φορά προφάσεις. Ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας Μουσταφά Τζεμίλεφ, έχει επίσης εκδιωχθεί και τώρα ζει στο Κίεβο, διότι αρνήθηκε να αναγνωρίσει την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία.Τα αίτια όμως της ρωσικής πίεσης κατά της ταταρικής μειονότητας δεν σχετίζονται μόνο με τους ίδιους και την όποια υποστήριξη, μέρος της μειονότητας παρείχε φραστικά στους Ουκρανούς.Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Τάταροι απλώς πληρώνουν τις τουρκικές αμαρτίες στη Συρία και την απέλπιδα προσπάθεια της Τουρκίας να ανατρέψει τον Άσαντ, που είναι «πελάτης» υπό πολλές έννοιες της Μόσχας.
Άλλωστε, η μαμά Τουρκία έδωσε τη λαβή, αφού ανέλαβε να καλύψει με τις… φτερούγες της και τους Τατάρους, διαπράττοντας το σφάλμα να το ανακοινώσει δημόσια. Μόνο ένας ανόητος θα άφηνε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και ο Πούτιν σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή.
Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα της υπηκοότητας, καθώς η προσκείμενη στην Τουρκία ταταρική ηγεσία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ώστε να πείσει τους Τατάρους να μη δεχτούν τη ρωσική υπηκοότητα, αλλά να διατηρήσουν την ουκρανική! Για τον λόγο αυτό 3.000 Τάταροι έχουν ήδη εγκαταλείψει την Κριμαία, καταφεύγοντας στην Ουκρανία.
Πηγή:http://www.defence-point.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...