loading...

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κάτι τρέχει με τον Κωνσταντίνο και τον γιο του.

Έντονη την παρουσία του κάνει το τελευταίο διάστημα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Ελλάδα, γεγονός που συνηγορεί στο ότι κάτι… ετοιμάζει!

Αλλεπάλληλες δεξιώσεις με αφορμή, κατά τα φαινόμενα, τη συμπλήρωση 50 ετών έγγαμου βίου, επισκέψεις αλλά και επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο τέως Βασιλιάς στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος σε όλες τις εκδηλώσεις εμφανίζεται έχοντας στο πλευρό του το γιο του Νικόλαο, για τη διαμονή του οποίου έχει νοικιαστεί μεζονέτα μέσα στο χώρο της βίλας Γαλήνη που αποτέλεσε το ιστορικό κάστρο της δράσης των Παπανδρέου!


Οι συγκεκριμένες κινήσεις συνηγορούν στο γεγονός ότι οι Γκλύξμπουργκ ετοιμάζουν κάτι και μάλιστα «μεγάλο»!

Ενδεικτικές των όσων έχει σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια στο μυαλό του ο Κωνσταντίνος είναι οι δηλώσεις που έκανε τον Ιούλιο από τη Ζάκυνθο.

Συνομιλώντας με ψαράδες στη Ζάκυνθο όπου βρέθηκε κλήθηκε να χαρακτηρίσει την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και εκείνος απάντησε «Σκ@τ@».

Ο τέως Βασιλιάς ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την αποστασία του 1965 κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας… και όχι μόνο, χωρίς τη συνοδεία σωματοφυλάκων.

Αυτή η κίνηση μπορεί να μεταφραστεί με δύο τρόπους! Από τη  μία επιχειρεί να περάσει ένα προφίλ περισσότερο προσιτό στους πολίτες. Παράλληλα με αυτό τον τόπο δείχνει ότι σε αντίθεση με τους πολιτικούς καταφέρνει να είναι αγαπητός  στους πολίτες.

Όπως όλα δείχνουν οι ολοένα συχνότερες επισκέψεις του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα μόνο τυχαίες δεν είναι. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατάφερε να μπει στο ιστορικό κάστρο της δράσης των Παπανδρέου, μία κίνηση που δείχνει ότι έχει ήδη αρχίσει να βάζει σε εφαρμογή τα σχέδια του, στα οποία πρωταγωνιστεί ο γιος του Νικόλαος.

Το παράδειγμα της Βουλγαρίας

Μπορεί να μοιάζει μακρινό ωστόσο με αργές αλλά σταθερές κινήσεις ο Κωνσταντίνος προχωρά εκμεταλευόμενος την άσχημη πολιτική κατάσταση στη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών.

Οι συνεχείς επαφές με την οικονομική ελίτ της χώρας αλλά και οι λαμπερές δεξιώσεις δείχνουν ότι ο τέως προλειένει το έδαφος για να επανέλθουν οι Γκλυξμπουργκ στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Πηγή έμπνευση του σχεδίου όπως όλα δείχνουν αποτέλεσε το παράδειγμα της Βουλγαρίας, όπου ο πρώην Βασιλιάς Συμεών Σαξ-κόμπουργκ-γκότα ανέλαβε να ηνία της χώρας ως πανηγυρικά εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...