loading...

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Handelsblatt: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει πτωχοκομείο της Ευρώπης.

.Μαύρο μέλλον για τη χώρα μας προδιαγράφεται μέσα στο άρθρο της διεθνούς φήμης εφημερίδας Handelsblatt. Η χώρα μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε πτωχοκομείο της Ευρώπης, αν δεν ενισχύσει με μέτρα σαφών στόχων, την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η σκληρή και ξεπερασμένη πολιτική λιτότητας που ακολουθούμε, μία πολιτική την οποία ακολουθούμε κατ’ εντολή των διεθνών δανειστών, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, «προκάλεσε στη χώρα την πιο βαθιά και μακρά ύφεση από το τέλος του πολέμου», παραπέμποντας στη μείωση κατά 25% του ελληνικού ΑΕΠ, στο κλείσιμο 250.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην εξαφάνιση ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας.
Δηλαδή για τους Γερμανούς το φάρμακο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι λιτότητα για να ξεφύγουμε από τη λιτότητα που μας καταστρέφει. Μέσα στο άρθρο, υπενθυμίζονται η κατά το ένα τρίτο μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών (στοιχεία ΟΟΣΑ) και οι εκτιμήσεις της Κομισιόν που θέλουν τους τέσσερις στους δέκα Έλληνες να απειλούνται από τη φτώχεια. «Δεν αναμένεται να αλλάξει γρήγορα κάτι σε αυτό.
Σημειώνει ο αρθρογράφος. Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί ότι η ελληνική κρίση δεν έχει παρέλθει μολονότι πολλά στοιχεία παραπέμπουν στη σωστή κατεύθυνση. Όμως τα χειρότερα έρχονται, αφού πώς να σημειώσεις ανάπτυξη την ώρα που τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας, φεύγουν στο εξωτερικό;
«Πάνω από 150.000 Έλληνες επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου braindrain» Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα προβλήματα αυτά οξύνονται και από το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, ενώ υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό των γεννήσεων έχει μειωθεί στην Ελλάδα κατά 15% από το 2008.
kontranews.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...