loading...

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

Επιστρέφει από το Ιέρ η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης
Τελείωσε για την εθνική μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης το διεθνές τουρνουά που πραγματοποιείτε στο Ιέρ της Γαλλίας.
Τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος γέμισαν εμπειρίες. Μην ξεχνάμε ότι η εθνική ομάδα είναι νεοσύστατη και αποτελείτε από  νέους αθλητές  με τους άνδρες να είναι από 16 έως 18 χρονών.   Οι αθλητές της εθνικής ομάδας αλλά και του αθλητικού σωματείου Π.Α.Σ.Κ.Α που δουλεύει και αναπτύσσει συστηματικά το άθλημα,  έφεραν τα εξής αποτελέσματα:
Η Φωτεινή Μπούσιου  αγωνίστηκε στο πρώτο όμιλο (SF6)   χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κάποιον αγώνα και τερμάτισε στην πέμπτη θέση του ομίλου. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:  Με την ρωσίδα  Φατμά Φατάκοβα που κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου έχασε με 0-3, την σουηδέζα Έμιλυ  Εντρέ  0-3, την Ρωσίδα Βαλεντίνα  Σκολνίκοβα  0-3,  την Νορβηγίδα  Μερέντε Τβέιταν με 3-1.
Ο Γιώργος Μουχθής αγωνίστηκε στον πρώτο όμιλο (SMA6) τερματίζοντας στην τρίτη θέση του ομίλου καθώς κέρδισε τον Κροάτη Ντομίνγο Αγκουέλο με 3-1 , έχασε από το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης τον Γερμανό Τόμας  Κούσιακ και από τον Βρετανό Μάρτιν Ρόμπερτ Πέρι με 3-1. Στη τέταρτη θέση ο Κροάτης Ντόμινγκο Αγκουέλο. Με δύο ήττες και μία νίκη δεν μπόρεσε να περάσει  στην επόμενη φάση του τουρνουά.
Ο Παναγιώτης Ιωάννου  έπαιξε στο δεύτερο όμιλο (SM6)  τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Αρχικά αγωνίστηκε  με τον Μικαέλ Μπράουν από την Αμερική κι έχασε με σκορ 3-1, τον Σουηδό Ρότζερ Λιούνγρεν κι έχασε με 3-0, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και με τον Ελβετό Βαλεντίν  Κνος.
Τρεις ήττες έκανε στον τρίτο όμιλο και ο Μάριος Χατζηκυριάκος (SM6). Κατέλαβε την τέταρτη θέση  του ομίλου καθώς έχασε με 3-0 από τους  Τίμ Λό από την Γερμανία, ΤζίλΣόν Κιμ από την  Κορέα, και τον σουηδό  Μικαέλ Αζουλάι με σκορ 3-1.
Προπονήτρια της  εθνικής ομάδας είναι η  Αρχοντούλα Βολακάκη και ο γιατρός της αποστολής ο  Ηλίας Λυμπεριάδης, στην Γαλλία  μαζί με την ομάδα και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Σιάχος , που στην παραολυμπιάδα της Αθήνας είχε εκπροσωπήσει την χώρα μας στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Σε γενικές γραμμές η αποστολή κρίθηκε επιτυχημένη. Μπορεί να μην ήρθαν τα αποτελέσματα, αλλά όλα τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά και μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία και αντιμετώπισαν μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αθλητές. Επίσης το ταξίδι αυτό είναι από τα πρώτα  διεθνή για την εθνική  μας ομάδα.
Το άθλημα
Η ταχύτητα και οι γρήγορες αντιδράσεις αποτελούν τα δύο κύρια χαρακτηριστικά των αθλητών και αθλητριών της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Κάθε αγώνας αποτελείται από πέντε σετ. Νικητής του κάθε σετ είναι ο αθλητής, η αθλήτρια ή η ομάδα που θα σημειώσει πρώτη 11 βαθμούς.
Η Επιτραπέζια Αντισφαίριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές με το αντίστοιχο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν γίνει ορισμένες μόνο τροποποιήσεις για τους αθλητές που χρησιμοποιούν αμαξίδιο. Συμμετέχουν αθλητές με εγκεφαλική παράλυση, κάκωση νωτιαίου μυελού και αθλητές με ακρωτηριασμό ή άλλους κινητικούς περιορισμούς. Οι αθλητές αγωνίζονται με αμαξίδιο ή όρθιοι και κατατάσσονται σε 10 κατηγορίες βάση των κινητικών περιορισμών που παρουσιάζουν.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...