loading...

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Γιόσκα Φίσερ: Επικίνδυνος αν γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας Πηγή: Γιόσκα Φίσερ: Επικίνδυνος αν γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας .

Εναν ασυνήθιστο «αντίπαλο» φαίνεται πως βρίσκει ο Αλέξης Τσίπρας στην «κούρσα» για την πρωθυπουργία της Ελλάδας. Αυτός δεν είναι άλλος από ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της γερμανικής αριστεράς, τον Γιόσκα Φίσερ.
Ο γκουρού των Πρασίνων, μιλώντας σε φόρουμ που διοργάνωσε η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο ίδρυμα Bertelsmannhaus του Βερολίνου, χαρακτήρισε επικίνδυνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ικανό να οδηγήσει και άλλες χώρες σε επικίνδυνες αριστερές ατραπούς.
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει πρωθυπουργός, θα ήταν σε θέση να συμπαρασύρει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο προς επικίνδυνες αριστερές ατραπούς και αυτό θα ήταν μοιραίο για την Ευρωπαϊκή Ενωση» υποστήριξε ο κ. Φίσερ.
«Οπως διαβάζω ο Τσίπρας θέλει να βάλει τέρμα στην πολιτική της λιτότητας» είπε ο κ. Φίσερ και πρόσθεσε «Ρώτησε τη γερμανική κυβέρνηση τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση και μου απάντησαν ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούν. Καλά Ξεμπερδέματα».
Ο Γιόσκα Φίσερ έκανε εκτενή αναφορά στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο, άφησε και αρκετά καρφιά προς την πλευρά της Ανγκελα Μέρκελ σημειώνοντας ότι η κρίση μετατράπηκε σε πολιτική εξαιτίας γερμανικού «δακτύλου».
Για τον ιστορικό πολιτικό όλα άλλαξαν όταν ο Σαρκοζί κάλεσε, στα τέλη του 2008, τη Μέρκελ και τον Μπράουν και τους είπε να χαράξουν κοινή γραμμή. «Η Μέρκελ ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν θέλει κοινή πολιτική, αλλά μόνο χαλαρό συντονισμό» σημείωσε με νόημα ο Γιόσκα Φίσερ.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...