loading...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

H ανάπτυξη έρχεται.Σίγησε για λίγο το Silver Alert -Εμεινε χωρίς ρεύμα εξαιτίας οφειλής 8.000 ευρώ.

Τα τραγικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται το Silver Alert έφτασαν στο χειρότερο σημείο, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να «σιγήσει» την Τρίτη, όταν έμεινε χωρίς ρεύμα.
Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε την παροχή του ηλεκτρικού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων «Silver Alert», εξαιτίας οφειλής που φτάνει τα 8.000 ευρώ.
Η «Γραμμή Ζωής», η ΜΚΟ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των δωρεών. «Είμαστε ένας οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ επιχορήγηση, στηριζόμενη στον εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες πολιτών, εταιρειών και οργανισμών. Αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί «χορηγοί» του «Silver Alert» είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ.
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, μετά από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ, ο οποίος έδωσε ολιγοήμερη προθεσμία στη «Γραμμή Ζωής» για να εξοφλήσει το χρέος. «Η ολιγοήμερη προθεσμία που πήραμε δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, καθώς πρέπει να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να εξοφλήσουμε το χρέος. Και δυστυχώς σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο θα είναι ο ΟΤΕ, μετά άλλοι λογαριασμοί. Ζητάμε από εταιρείες και πολίτες να βοηθήσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί το «Silver Alert», ώστε να συνεχίσει να υφίσταται», τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ, Πελίνα Θεοδοσίου, μιλώντας στο ΑΠΕ.
Το πρόγραμμα «Silver Alert» λειτουργεί εδώ και 43 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει προχωρήσει σε 234 δημοσιοποιήσεις συναγερμών, 192 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων και 19 εντοπισμούς οικογενειακού περιβάλλοντος για ηλικιωμένους «αγνώστων στοιχείων» που είχαν βρεθεί περιπλανώμενοι.
Δωρεές για το «Silver Alert» πραγματοποιούνται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 9011405640, καθώς και στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί στις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.
Πηγή:http://www.iefimerida.gr/news/180047/sigise-gia-ligo-silver-alert-emeine-horis-reyma-exaitias-ofeilis-8000-eyro
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...