loading...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Λαθρομετανάστες πλήρωσαν 8.500 δολάρια για να φτάσουν στην Ιταλία με γιοτ! - Ποιοι δίνουν αυτά τα χρήματα;

                                                                                                                                  







              Eάν οι λαθρομετανάστες έιχαν 8.500 δολάρια στην άκρη δεν θα είχαν κανένα λόγο να έρθουν στην Ευρώπη.Θα είχαν αγοράσει ολόκληρες επαρχίες στη χώρα τους και θα καθόντουσαν εκεί.Οπότε το ερώτημα είναι ποιος πληρώνει αυτά τα χρήματα; Οι βασικοί ύποπτοι παραμένουν Ριαντ και Ντόχα που ονειρεύονται ότι έτσι θα κατακτήσουν την Ευρώπη.

Φυσικά πάει ακομα πιο πίσω η διαδρομή εάν σκεφθεί κανείς ότι αυτά τα καθεστώτα ζουν με την ανοχή των ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
«Πληρώστε πολλά και θα έχετε όλες τις ανέσεις», ήταν το σύνθημα των διακινητών - Επέβαιναν 98 Σύροι και Παλαιστίνιοι - Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχαν 25 παιδιά
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει σε εικόνες υπεράριθμων πλοιαρίων που φτάνουν στις ακτές της Ιταλίας ή της Ελλάδας με μετανάστες να «ξεχειλίζουν» σε μία αγωνιώδη προσπάθεια για ευνοϊκότερες συνθήκες διαβίωσης, όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στα ταξίδια της ελπίδας.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa το «εμπόριο» ψυχών πήρε άλλες διαστάσεις στην περίπτωση 98 Σύρων και Παλαιστινίων, οι οποίοι πλήρωσαν μέχρι και 8.500 δολάρια για να μεταβούν στις ιταλικές ακτές με… γιοτ!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα σκάφος μήκους 25 μέτρων με τουρκική σημαία έφτασε στην Σικελία με 98 επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οποίους 25 παιδιά από τη Συρία και την Παλαιστίνη, που πλήρωσαν 8.500 δολάρια στους διακινητές για να μπορέσουν να ταξιδέψουν first class από την Τουρκία στην Ιταλία.
Μάλιστα, οι τρεις Σύροι διακινητές που συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές είχαν και μότο με το οποίο έλεγαν στους υποψήφιους πελάτες «πληρώστε πολλά και θα έχετε όλες τις ανέσεις στο γιοτ».
Εντούτοις, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήλπιζαν οι μετανάστες, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την περασμένη Κυριακή ανοιχτά της Σικελίας, αλλά και μία βλάβη στη μηχανή οδήγησαν τον κυβερνήτη του παλιού σκάφους να εκπέμψει σήμα κινδύνου, με αποτέλεσμα οι λιμενικές αρχές να σπεύσουν για τη διάσωση των επιβαινόντων.
Διασωθέντες είπαν στην ιταλική αστυνομία πως το πλήρωμα ήταν έμπειρο και συχνά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έλεγαν στους μετανάστες ότι σημασία έχει μόνο η ασφάλειά τους, ενώ τους προσέφεραν νερό και τρόφιμα. 
Μετά την άφιξή τους στις ακτές της Σικελίας, οι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής, ενώ οι τρεις διακινητές μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. 
«Φοβόμουν να μείνω στη Συρία και έφυγα με την οικογένειά μου, πηγαίνοντας αρχικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά αποφάσισα να πάω στην Τουρκία για να καταφέρω να φτάσω στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας. Φοβόμουν για την οικογένειά μου. Δούλεψα σαν μηχανικός για μία ζωή και είχα χρήματα στην τράπεζα. Τα πήρα όλα, αλλά αποφάσισα να ταξιδέψω με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν τα παιδιά μου. Δεν ήθελα να φύγω αν δεν υπήρχε η διαβεβαίωση για την ασφάλεια του σκάφους», δήλωσε στις ιταλικές αρχές ένας από τους διασωθέντες σύμφωνα με την ιστοσελίδα lasicilia.it.  
Το ίδιο δημοσίευμα μεταφέρει και μία ακόμα δήλωση μετανάστη, ο οποίος υποστηρίζει ότι το σκάφος δεν ήταν ικανό να διασχίσει τη Μεσόγειο. Από την άλλη, οι επιβαίνοντες δήλωσαν πως το πλήρωμα είχε φροντίσει να υπάρχει νερό και τροφή στο σκάφος. «Το φαγητό ήταν συσκευασμένο και αρκετό. Εμείς το παίρναμε και το μοιράζαμε μεταξύ μας», είπε ένας από τους διασωθέντες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...