loading...

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οι Τούρκοι αντιδρούν έντονα στα συρματοπλέγματα της Βουλγαρίας.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Απρίλιος 17, 2015.
Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Ντουρσούν Αλί Σαχίν, αντέδρασε έντονα στην περίφραξη που βάζει η Βουλγαρία, στα σύνορά της, λόγω της εισροής προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες, γράφει το Κρος, επικαλούμενο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Ο Σαχίν εξέφρασε την αγανάκτησή του με τον τρόπο με τον οποίο η Βουλγαρία επιδιώκει να αποτρέψει την εισροή των παράνομων μεταναστών στο έδαφός της.

«Ενώ σε όλον τον κόσμο καταρρέουν τα τείχη, τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα είναι ζωσμένα με συρματοπλέγματα επί 160 χιλιόμετρα, και αυτό δεν μου αρέσει. Μέχρις στιγμής, τα σύνορα ήταν μια ειρηνική γέφυρα μεταξύ φίλων και τώρα οι απαράδεκτοι φράχτες απομονώνουν ο ένας τον άλλον. Ακόμη και οι απλοί γείτονες αφήνουν την πόρτα τους ανοιχτή. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες και οι κυβερνήσεις συμφώνησαν ότι πρέπει να αποδεχθούν το γεγονός των προσφύγων, ένα γεγονός που δεν προέρχεται από εμάς», δήλωσε ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης, την Πέμπτη.

«Η Σόφια αποφεύγει να κάνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των συνόρων και συνεχίζει  να κοιτάζει μέσα από τα κάγκελα του φράχτη», σχολίασε ο Ντουρσούν Αλί Σαχίν, όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης στην Αδριανούπολη.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...