loading...

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Περίεργη προσάραξη στη Κω τουρκικού πλοίου θυμίζει κατάσταση Ιμίων!

Το Τουρκικό φορτηγό πλοίο ALCATRAS προσάραξε σήμερα το πρωί έξω από την Κω ,στην περιοχή Αμόγλωσσα.Ο Καπετάνιος είχε ζητήσει...

Το Τουρκικό φορτηγό πλοίο ALCATRAS προσάραξε σήμερα το πρωί έξω από την Κω ,στην περιοχή Αμόγλωσσα.Ο Καπετάνιος είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των διεθνών κανονισμών σε μια κατάσταση που θυμίζει ίμια. Δείχνει πρόθυμος να συνεργαστεί, αλλά φαίνεται ότι από την Τουρκία τον πιέζουν για άλλα πράγματα…
Το πλοίο το οποίο προσέκρουσε στην περιοχή Αμμόγλωσσα της Κω τις πρώτες πρωινές ώρες , φαίνεται να υπάρχει ρήγμα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS,ενώ είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει.
Στο ίδιο σημείο που πριν χρόνια είχε κολλήσει η τουρκική φρεγάτα ΓΙΑΒΟΥΖ, κόλλησε σήμερα καταδυτικό τουρκικό πλοίο!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ τo καταδυτικό τουρκικό πλοίο υπό την ονομασία “ΑΛΚΑΤΡΑΣ” στις 4:45 σήμερα το πρωί 26 Δεκεμβρίου στην περιοχή Αμόγλωσσα, της Κω , εκεί όπου το 1996, είχε προσαράξει η φραγάτα Γιαβούζ και είχε δημιουργήσει κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, προσάραξε κατά “ύποπτο” τρόπο το τουρκικό πλοίο «Αλκατράζ», νηολόγησης Αλικαρνασσού.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το εν λόγω πλοίο το οποίο ενώ βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα δεν έφερε Ελληνική σημαία αλλά ούτε και τουρκική.
Οι πρώτες του κινήσεις αφότου προσάραξε ήταν να καλύψει με μουσαμάδες τα εξαρτήματα που βρίσκονται πάνω στο πλοίο που κανείς δεν γνωρίζει τι βρίσκεται από κάτω και αμέσως μετά εξέπεμψε σήμα κινδύνου (SOS) στις τουρκικές Λιμενικές αρχές με τις οποίες βρισκόταν συνεχώς σε επικοινωνία δηλώνοντας το ναυάγιο, αντιθέτως δεν επικοινώνησε με τις ελληνικές Λιμενικές αρχές ως όφειλε γεγονός που εγείρει προβληματισμούς και σοβαρά ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι στα θαλάσσια σύνορα μας αλλά και γιατί τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών είναι τόσο αργά.
Παράλληλα θέτει ευθέως προ των ευθυνών τους σύσσωμες τις ελληνικές αρχές που σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ήταν απελπιστικά απούσες τουλάχιστον στην αρχή αλλά και το Λιμενικό ούτε καν ως όφειλε δεν διενήργησε έστω ως αρμόδιο σώμα έναν τυπικο έλεγχο στο εν λόγω πλοίο ώστε να βεβαιωθεί ότι το πλήρωμα δεν είναι ύποπτο αλλά και αν το φορτίο που μεταφέρει είναι νόμιμο. Το πλοιάριο φέρεται να είναι καταδυτικού τύπου “σκούμπα ντάιβινγκ”.
Το τουρκικό σκάφος δεν δέχτηκε την βοήθεια ελληνικού διασωστικού με το πρόσχημα ότι έχει υποστεί βαθύ ρήγμα και σε περίπτωση που το ξεκολλήσουν από το σημείο υπάρχει κίνδυνος να βυθιστεί όταν βρεθεί στα ανοικτά.
Να τονιστεί βέβαια ότι πάγια τακτική των τουρκικών πλοίων όταν βρεθούν σε ανάλογη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αρνούνται την βοήθεια κάθε διασωστικού πλην τουρκικού προφασιζόμενοι κάθε δυνατή δικαιολογία σε οποιαδήποτε περίπτωση και αν βρίσκονται.
Επιπλέον σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν συνομίλησαν ούτε μέσω VHF στο Λιμενικό σκάφος όταν τους κάλεσε να δώσουν πληροφορίες, αρνούμενοι να ανταποκριθούν στα κελεύσματα των Λιμενικών ακόμα και όταν τους μίλησαν στα Αγγλικά.
Το όλο σκηνικό προκαλεί ανησυχία,  καθώς η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας με φόντο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, εντείνουν τους φόβους  ότι η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει σκηνικό πολέμου, στήνοντας, όχι ένα, αλλά πολλαπλά «θερμά» επεισόδια, αμφισβητώντας στην κυριολεξία τα πάντα σε ό,τι αφορά τα γεωγραφικά κεκτημένα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. 
Πλέον, καθίσταται κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι Τούρκοι επιλέγουν το δρόμο της όξυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ καταρρίπτεται πλέον το σενάριο πως όλες αυτές οι αλυτρωτικές και ανιστόρητες επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας γίνονται για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο






loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...