loading...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα.

Ο Αρτέμης Σώρρας κατηγορούμενος για το αδίκημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση που αφορά αναφορές του σχετικές με τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Η πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος βρίσκεται σε δίνη δικαστικών ερευνών σχετικά με τη δράση του, αφορά παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (Ν.927/79 αρθρο1) και ασκήθηκε μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής με αφορμή δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων ή δηλώσεων του Αρτέμη Σώρρα για τους παραολυμπιονίκες.

Συγκεκριμένα, οι αξιόποινες πράξεις αφορούν:

-συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, σε διαδικτυακό τόπο στην οποία, μεταξύ άλλων, είχε πει ότι «είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα»-ανάρτηση του στο facebook, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 , στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».
Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Α. Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι , σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μετά το τέλος της κάθε μίας ο αρμόδιος εισαγγελικός θα αποτιμά τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τα οποία εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...