loading...

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ν. Μαριάς στον Ντάισελμπλουμ: «Ο ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Ο ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μαριάς στηλίτευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ καθώς και την καταστροφική πολιτική του Eurogroup για την Ελλάδα: «Κύριε Ντάισελμπλουμ, ο ελληνικός λαός σάς στέλνει μήνυμα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας για τις επονείδιστες και απαράδεκτες δηλώσεις σας. Δεν μας έπεισαν οι εξηγήσεις που μας δώσατε, διότι άλλα μάς είπατε όταν τέθηκε το θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών. Ο ελληνικός λαός σάς στέλνει επίσης μήνυμα διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες πολιτικές του Eurogroup που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο».
Τέλος, αναφερόμενος στα μνημόνια, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε: «Με τα μνημόνια, αντί να μειωθεί το δημόσιο χρέος, εκτοξεύθηκε στα ύψη. Η φτώχεια έφτασε στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, 1,5 εκατομμύρια έφθασαν οι άνεργοι. Η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαλύθηκαν, οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 50%, οι μισθοί πετσοκόπηκαν, η δημόσια περιουσία εκποιείται αντί πινακίου φακής στους ξένους δανειστές. Και όμως δεν σας φθάνουν όλα αυτά. Επιβάλετε, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, και τέταρτο μνημόνιο που μειώνει τις συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο, αρπάζει τη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ, επιβάλετε πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή δόσεις για χρεολύσια ύψους 3,5% για πολλά χρόνια. Και όλα αυτά χωρίς να δίνετε καν λεφτά, χωρίς να ρυθμίζετε το χρέος».
Ευτ. Αδηλίνη
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...