loading...

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ Ο εφιάλτης είναι εδώ –Δραματικές οι προβλέψεις των μετεωρολόγων.Κοινοποιούμε όλοι μας,ενημερώνουμε διαδικτυακά και με όποιον άλλο τρόπο.

Απρόβλεπτης έντασης, αλλά σίγουρα εν δυνάμει επικίνδυνες οι βροχές και καταιγίδες έως και το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας!
Ο εφιάλτης δεν τελείωσε εδώ – Ραγδαία επιδείνωση από το απόγευμα της Τετάρτης με πολύ έντονα φαινόμενα –Τι θα συμβεί στην Αττική τις επόμενες ώρες
Φονικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας, με πολλούς νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.
Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή της δυτικής Αττικής, Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα, Μέγαρα, άφησε πίσω της 15 μέχρι στιγμής νεκρούς, πολλούς τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και αγροτικές καλλιέργειες.
Δυστυχώς, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις επόμενες ώρες και μέρες δεν είναι καλά. Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που κινείται και στροβιλίζεται στην νότια Ιταλία, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ανατολικά προς την Ελλάδα φέροντας μαζί του… πολύ νερό!
Ήδη, ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιουνίου, τα οποία τις επόμενες ώρες θα ενταθούν.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας το βαρομετρικό θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δίνοντας σφοδρότατες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους. Δεν αποκλείεται σε αρκετές περιπτώσεις να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.Χριστίνα Σούζη: Έρχονται έντονα φαινόμενα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η μετεωρολόγος κ. Χριστίνα Σούζη, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα.
Όπως τονίζει, η κακοκαιρία θα καλύψει όλη την Αττική, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής που έλαβε χώρα η τραγωδία.
«Το χαμηλό βαρομετρικό από Ιταλία θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Μετά το Σάββατο θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα. Και την Παρασκευή θα έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σούζη.
Γιάννης Καλλιάνος: Δεν τελειώσαμε εδώ…
Την εκτίμηση ότι το… κυρίως μενού της κακοκαιρίας δεν έχει έρθει ακόμα εκφράζει ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος.
Όπως σημειώνει, μακάρι να βγει ψεύτης και να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τους για τις επόμενες ώρες.
«Δυστυχώς αλλά όπως όλα δείχνουν δεν τελειώσαμε εδώ με την συγκεκριμένη κακοκαιρία. Έως και τουλάχιστον το Σάββατο, κατά τόπους και κατά περιόδους η φύση θα έχει την τάση να μας δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προκαλεί καταστροφές.
Μακάρι να βγω ψεύτης και να έρθουν οι επόμενες βροχές και καταιγίδες ήπιες ώστε να μην προκαλέσουν άλλα προβλήματα. Εύχομαι και ελπίζω, το σημερινό συμβάν στα δυτικά της Αττικής, να είναι και το τελευταίο», έγραψε ο κ. Καλλιάνος εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο των συνανθρώπων μας στη δυτική Αττική.
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/11/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
Την Τετάρτη (15-11-2017) το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
Την Πέμπτη (16-11-2017) κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.
Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).
Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).
Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...